2012_junij – prvo vseslovensko taiji srečanje!

Končno. Prvo vseslovensko druženje taijijevcev in taijijevk, ne glede na vse (šolo, stil, vreme,…). Kogar ne bo, si bo sam kriv.

Takole vabijo organizatorji:

 

“Povod za organizacijo tega dogodka je želja po druženju vseh, ki jih veseli taijiquan. Srečali se bomo v sproščenem in netekmovalnem okolju, kjer bo dovolj priložnosti za izmenjavo mnenj, znanja in pogledov na veščino. Namen ni toliko izčrpna demonstracija vsega slovenskega taijiquana v obliki izložbe, ampak kot delavnica, v kateri vsi udeleženci aktivno sodelujejo. Cilj ni tekmovanje, pač pa povezovanje in izmenjava, ki bo obogatila vse vadeče. Program je še v pripravi in bo objavljen do konca maja. Zamišljen pa je tako, da bodo različni učitelji organizirali 2-urne treninge (po trije na dan), ki jih bodo prilagodili tako, da bodo v njih lahko sodelovali tudi udeleženci iz drugih klubov ali šol taijiquana. Nekaj slovenskih učiteljev taijiquana je že potrdilo svojo udeležbo (glej 2. točko).

Druženje bo potekalo v obliki podaljšanega vikenda v naravi – šotorjenje ob reki Savi na Gorenjskem. Dovolj bo časa za druženje, klepet, vadbo, sproščeno bivanje v naravi in kakšen večerni ogenj. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

2. KDO
Dogodek je namenjen vsem, ki vadijo taijiquan ali jih ta veščina zanima. Dobrodošli so vsi učitelji, ki v sloveniji vodijo skupine, da se do konca maja prijavijo (na luka@jin.si) in pripravijo trening za vse udeležence. Predvsem pa so vabljeni posamezniki, in sicer ne glede na klub, šolo taijija ali izkušnje. Prostora je dovolj in narava vabeča, zato lahko s seboj pripeljete tudi prijatelje ali družinske člane. Zaradi lažje organizacije je za vse udeležence skoraj obvezna prijava do 4. junija 2012: na luka@jin.si ali 031 707 914 sporočite ime, število oseb, število dni, odločitev glede ponujene prehrane in potrebo po najemu šotora).

Do sedaj so svojo udeležbo potrdili (po abecedi):

Marko Bedina (Društvo taijiquan Zlati petelin, Tržič),
Mladen Dakić (Društvo Taiji Voda, Ljubljana),
Biljana Dušić (Slovensko združenje za Chenjiagou taijiquan, član WCTA),
Domen Tašner (Taijiquan Institute, Ljubljana),

3. KOLIKO
Da bi vsem kar najbolj poenostavili bivanje, bomo organizirali (pretežno vegetariansko) prehrano (jedilnik bomo v kratkem objavili), poskrbeli pa bomo tudi za osvežitve (in kavo). Možen je tudi najem šotora (5 EUR za cel vikend), v tem primeru to obvezno navedite v prijavi. Cena delavnice za celotni vikend je 20 EUR (s hrano 35 eur), za en dan pa 15 EUR (s hrano 25 EUR). V osnovno ceno je vključen strošek nastanitve in programa, v možnost “s hrano” pa še 3 obroki na dan.

4. KDAJ
petek, 8. junij – prihod na prostor po 18. uri.
sobota, 9. junij
nedelja, 10. junij – zaključek ob 17. uri

V primeru hudega deževja prireditev odpade. Preverite na http://www.jin.si, če ste v dvomih.

5. KJE
Čudovit taborni prostor v bližini vasice Globoko. Prostor obsega dve jasi s približno 6000 m² in je povsem zakrit z gozdom. Dostop je z avtomobilom po avtocesti (izvoz Brezje, nato proti jugu, v Globokem preko Save, nato sledite oznakam) ali z vlakom (regionalni vlak se ustavi na postaji Globoko, nato peš cca 10 min). Na tabornem prostoru bo voda iz cisterne za umivanje in kuho, wc, enostavna kuhinja in kuhar.”

Več na prirediteljevi strani.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: